Tuesday, 15 November 2011

Tips : Hilangkan Blackhead & Whitehead Edisi Jimat Punyer :)

Views
Korang mesti rimaskan bila ada Blackhead & Whitehead kt muka...especially tang hidung tu kn kn???x ngaku la plak...Ok2 sesape yg nk tau sila baca smp habis ye...ni keja sy wktu weekend ala2 facial sndri kt umh gitu...

Barang2 yg diperlukan :-

1-Kapas Muka (kompem ade je kn kt umh)
2-Putih Telur (telur aym tau)

Haaa tgk brg2 pn mmg kompem x perlu byk guna kos kn kn??

Cara2nya pula :-

1-Ambil kapas muka...leraikan kpd 2 bhgian & regang2 kn supaya menjadi lebih nipis... 

2-Sapu putih telur di kwsn hidung & sekitarnya...

3-Letakkn kapas muka td di ats hidung...kemudian sapu lg putih telur td di ats kapas muka trsebut...nk bg kapas muka tu melekat kt hidung tau...

4-Setelah siap tampal biarkan kapas muka td kering sekering2nya...ikut ketebalan kapas muka tu la...lg nipis lg cpt kering...

5- Dh kompem kering blh la tanggalkan kapas muka tu perlahan2 & taraaa tgk la ape hasil yg melekat kt kps muka tu...tercacak2 ko Blackhead & Whitehead yg membiak kt hidung korang tu tau...

6- Akhir sekali pi la cuci muka tu...

Selamat Mencuba yeeee :)

35 comments:

  1. salam perkenalan...

    fahmi nak try nnt...
    tnx 4 da info :)

    ReplyDelete
  2. salam perkenalan juga..
    hehee try la nnt cter ye ape hasilnye...

    ReplyDelete
  3. taw petua ni tp ta pnah try lg...nnt boleh la.^^

    ReplyDelete
  4. wow...oke, bebile nk try la.. =D

    ReplyDelete
  5. sebulan sekali saya buat.. dgn hubby sekali saya buatkan.. mmg berkesan!

    ReplyDelete
  6. oh, guna telur? =.=' btw, thanks for the tips..

    ReplyDelete
  7. weeeeee
    bole cube ni
    telur byk kat umah ni
    hehehehe

    ReplyDelete
  8. ye cik tikah...guna putih telur je tau...

    ReplyDelete
  9. lily byk Blackhead..tak suka..

    Thx for sharing..nnt nak cuba.. ^^

    ReplyDelete
  10. pernah buat mmg menjadi...kena rajin wat baru nmpk hasilnya

    ReplyDelete
  11. btul tu...sy buat seminggu skali...klu mood mls dtg berminggu2 la x buatnye...hehee

    ReplyDelete
  12. lelaki mmg patut buat sbb ia sangat ketara pada sesetengah kaum adam, thanks for the info :-)

    ReplyDelete
  13. tips yg hebat & jimat. pernah dgr ni, tp x nah cuba.. nanti nak try cuba test jugak ni

    ReplyDelete
  14. betul tu..memang jimat gila ne...tq info yg berguna...

    ReplyDelete
  15. saye penah wat...tp kene wat salu la..kalo x...ade balik..huhuhu...

    ReplyDelete
  16. nak tanya.. wat time malam or bebila masa??

    ReplyDelete
  17. buat seminggu sekali pn ok rasenye en markmiez...
    bila2 masa je bleh buat syifa...

    ReplyDelete
  18. elie dah penah buat dulu..memang menjadi! tapi kena tahan bau sikit laa! hheehe

    ReplyDelete
  19. mudahnyer....haaa nnti try heheh

    ReplyDelete
  20. saya memang buat benda ni...setiap hujung minggu..memang berkesan =)

    ReplyDelete
  21. thanks dah buat.. dan hasilnya memang marveles

    ReplyDelete
  22. rajin2 kn diri ye siti nurul ain:)
    same2 nurul ashikin...sy pn bru je buat weekend aritu...

    ReplyDelete
  23. da try dah..hahaha...tips yg bagus :)

    ReplyDelete
  24. sy pnye whitehead mmg degil, even pegi facial pun diorg geleng kepala, mmg kene buat extraction jgk, tp sy akn cuba dlu petua ni, thanx!!! :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...