Wednesday, 21 December 2011

Rahsia Yang Anda Tak Terfikir!!! Berhati2 Semasa Membeli Handphone

Views


Gambar sekadar hiasan sahaja

Salam sumer

Hari ni sy nak kongsi 1 rahsia...sy dapat pun dari kawan, so sy share la kat sini untuk pengetahuan kita bersama...kita sumer mesti ada handphone kan...bukan 1,2 ada yg sampai 3 sekali dia punya handphone...bukan saja2 nak cakap tapi pernah tengok sendiri tau...haaaa ramai skandal la tu...ishh ishh x baik buruk sangka kan...pikir positif je la ye...

Membebel lak sy ni kan rahsia x juga di share lg...sabar2...cuba korang tengok sini sini dulu pastu kalau ada hajat nak dapat kan boleh la ikut step rahsia yg akan dibongkarkan selepas ini...

Sila ikut step di bawah untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda.

Step 1 - taip *#06# akan keluar IMEI ( International Mobile Equipment Identity)

Step 2 - semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 & 8...contoh 358671017470473...

Step 3 - semak kedudukan ke 7 & 8...jika:-

13 dari Azerbaijan : Sangat Kurang Kualiti & Merbahaya
01 atau 02 atau 20 dari China : Kualiti Rendah
08 atau 80 dari Germany : Kualiti Sederhana
10 dari Finland : Terbaik
00 atau 03 atau 04 dari Kilang asal : Sangat Terbaik

Ok itu dia rahsianya...apa tunggu lg korang2...cer check telefon korang sekarang...pastu kepada yg berhajat tukar telefon baru tu al maklum aje la baru dapat bonus kan...pastikan check dulu keasliannya ye...jangan kita asyik kena tipu je kan...

Ok, sekian itu je...
Babai

p/s : kepada yg dah pernah tau rahsia ni anggap la ia sebagai reminder je ye :)

22 comments:

  1. wah,, tanx 4 sharing,, nak post kat blog pasal nie bole ta??

    follow sini,, klo sudi terjah la blog'makeYOUthink' gua plak,, :D

    ReplyDelete
  2. hoho..dh prnh buat.nsb bek la ok.

    ReplyDelete
  3. Oh ! Yg nieyh ! Dah buat before , tp , btw , sokay . ~Sharing is Caring . :)

    ReplyDelete
  4. owh..baru tau.. :)

    tolong vote sini buleh?

    http://mommyakmal.blogspot.com/2011/12/gila-smart-phone-give-away.html

    nk tgk no IMEI kat galaxy note tuh brape hehehe:)

    ReplyDelete
  5. salam..

    terima kasih atas perkongsian ini..

    ReplyDelete
  6. kak.. iphone plak cmne nk cek? mse hri tu beli 2 buah.. kne tipu sb die bg yg 2nd.. huw.. follow yep.. =)

    ReplyDelete
  7. done.. sib baik 04.. klu tak mmg da kne baling.. hehe..

    ReplyDelete
  8. saya tak ada tepon mahal..kekkekke...

    ReplyDelete
  9. Saya ada satu fon jer.. Tu pun selalu tak berjawab bila orang call macam mana??

    Anyway, nice info...

    ReplyDelete
  10. sya finland

    KEGILAAN TUDUNG DIAN PELANGI!!
    MARIMARI !
    TENGOK SINI!
    http://pulsowanie.blogspot.com/2011/12/kegilaan-tudung-dian-pelangi.html

    ReplyDelete
  11. Boleh simpan tips ni bila nak beli Samsung Galaxy Note esok ni. Tq!

    ReplyDelete
  12. oo..tq sharing..2,2 telefon saya 04..Dari kilang asal..hehe teruja pulak nak check kat henpon org lain jugak..hihiih

    ReplyDelete
  13. haha . hp saya hp ory ! yeayyy ! o4 . :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...